Ogłoszenie

#1 2013-03-15 19:51:51

 Luks

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

5749168
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2013-03-14
Posty: 251
Punktów :   
Silnik :: 2.0 AQY Benzyna + Gas KME
Moc [KM] :: 115
Rok :: 2000

Zrywanie komunikacji z Vag

Witam! Otóż mój problem polega na tym, że mam problemy z połaczeniem komputera w samochodzie z programem vag. Tzn przez kabel OBD II łączy mi się z Vagiem 2,5 tylko w zakładce silnik (choć też często zrywa połączenie) z modułem komfortu, natomiast nie łączy ze skrzynią biegów, poduszkami i jeszcze kilkoma... Poszukuje dobrego elektryka z Łodzi, który mógłby posprawdzać całą wiązkę i gdzie nie łączy. Z vagiem 4.9 w ogóle nie można scanować auta zrywa i wyłacza program, podłaczałem też vag-tacho aby odczytac pin klucyka bo mam jeden i chciałem dorobić ale też zrywa.... Gdzie szukać zerwania, co przeczzyścić ewentualnie kto mi mógłby to posprawdzać lub dać namiar na elektryka w Łodzi. Pozdro.

Offline

 

#2 2013-03-16 20:01:36

 Luks

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

5749168
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2013-03-14
Posty: 251
Punktów :   
Silnik :: 2.0 AQY Benzyna + Gas KME
Moc [KM] :: 115
Rok :: 2000

Re: Zrywanie komunikacji z Vag

Dobry elektryk Z ŁODZI znający się na samochodach z grupy VAG POSZUKIWANY!!!!!!!!!!!!!

Offline

 

#3 2013-03-17 10:22:27

 Kajor

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

7297054
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2011-05-18
Posty: 2140
Punktów :   86 
Silnik :: 2.8
Imię :: Kajetan

Re: Zrywanie komunikacji z Vag

Normalne, że ci się nie łączy - skrzynię biegów masz niesterowaną komputerem (bo stawiam, że masz manual), elektryka silnika też tu nie występuje (jedynie zakładka silnik), podobnie jak większość innych funkcji.
A do zrywania komunikacji się przyzwyczaj - Polski Vag tak już ma. Ewentualnie możesz spróbować zmniejszyć mu liczbę bitów odbiór/przesył - czasem po prostu komputer silnika nie nadąża.


Koła wystarczą cztery. Cylindrów musi być sześć.

Offline

 

#4 2013-03-17 19:01:47

 Luks

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

5749168
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2013-03-14
Posty: 251
Punktów :   
Silnik :: 2.0 AQY Benzyna + Gas KME
Moc [KM] :: 115
Rok :: 2000

Re: Zrywanie komunikacji z Vag

Właśnie tak mi się wydawało z tą skrzynią.... Mam manuala. Spróbuje tak jak mówisz. Chodziło mi głównie o to, że gdy chciałem dorobić kluczyk to facet, który chciał odczytać PIN kluczyka przez Vag-Tacho to ciągle zrywał połaczenie, powiedział, że może odczytać z zegarów albo znaleźć ustaerkę bo prawdopodobnie coś zaśniedziało lub się przetarło... A gdzie moge to zmniejszyć, jest jakaś zakładka? We wtorego Vag-coma podłącze i zobacze jak z nim się łaczy. Pozdro.

Offline

 

#5 2013-03-17 20:06:56

 Kajor

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

7297054
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2011-05-18
Posty: 2140
Punktów :   86 
Silnik :: 2.8
Imię :: Kajetan

Re: Zrywanie komunikacji z Vag

Panel sterowania - porty COM/LPT, znajdujesz kabel i we właściwościach będziesz miał liczbę bitów przesyłu.


Koła wystarczą cztery. Cylindrów musi być sześć.

Offline

 

#6 2013-03-18 15:39:08

 Ciosek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

8332233
Call me!
Skąd: TLW
Zarejestrowany: 2011-01-22
Posty: 568
Punktów :   
Silnik :: 1.6 SR AKL
Moc [KM] :: 101
Rok :: 1998

Re: Zrywanie komunikacji z Vag

Tutaj masz program który dostałem gdy kupiłem kabel obd II

Tam masz instrukcję, program ze sterownikami oraz wiele innych choćby jak poprawnie zainstalować.

[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
Hasło do rozpakowania:

[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]

Ostatnio edytowany przez Ciosek (2013-03-19 15:28:58)


http://img.sadistic.pl/pics/28ee88901731.gif

Offline

 

#7 2013-03-18 18:34:04

 tadek1012

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: czaplinek
Zarejestrowany: 2013-03-11
Posty: 49
Punktów :   
Silnik :: alh 1,9
Moc [KM] :: 90
Rok :: 2001
Imię :: tadeusz
WWW

Re: Zrywanie komunikacji z Vag

witam mam problem z golfem a mianowicie  samochód  nie odpowiada na połączenie kom .. chociaż wcześniej nie było kłopotu nie wiem może jak montowałem radio coś zkopałem jak ktoś może ni pomóc to bardzo był wdzeczny

Offline

 

#8 2013-03-19 08:22:14

 maniek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Zarejestrowany: 2011-07-01
Posty: 2965
Punktów :   137 
Silnik :: mk4 1.9TDI AHF/mk5 1.9TDI BKC
Moc [KM] :: mk4 110 KM / mk5 PLUS 105 KM
Rok :: mk4 1999 / mk5 PLUS 2005
Imię :: Mariusz

Re: Zrywanie komunikacji z Vag

samo radio wpływu nie powinno mieć na komunikację z pozostałymi sterownikami,jedynie z samym radiem możesz nie nawiązać połączenia, jeśli posiadasz możliwość wyrzucenia programu i ponownego zainstalowania to spróbuj,bywa że antywirus uszkadza program itp.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Biuro rachunkowe krotoszyn przewóz osób Niemcy polska rasa psa kanaryjski pies bojowy www.wielka-plyta.pl