Golf 4 Klub Polska

Golf 4 Klub Polska

Ogłoszenie

#1 2010-12-16 22:27:01

 kazik2006

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2010-09-13
Posty: 11
Punktów :   
Silnik :: 1.9 SDI
Moc [KM] :: 68
Rok :: 1998
Imię :: osiołek:)

klima w mrozie bedzie działać?

witam mam pytanie, mam golfa 4 sdi z klima ręczna, czy w takiej pogodzie jak jest poniżej 0 st klima wogóle załączy sie? albo jak też sprawdzałem przy +5 stopni to też nie chciała sie załączyć, a przycisk świeci ze jest włączona

Offline

 

#2 2010-12-17 06:14:50

 piotr

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164890.gif

Zarejestrowany: 2008-12-08
Posty: 1111
Punktów :   26 
Imię :: Piotr
WWW

Re: klima w mrozie bedzie działać?

a kiedy ostatnio klima byla nabijana..???

Offline

 

#3 2010-12-17 23:12:44

 DAMIAN90

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2010-09-15
Posty: 33
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 90
Rok :: 1998
Imię :: Damian

Re: klima w mrozie bedzie działać?

Powinna załączyć nabij klimę , tak jak kolega wyżej podejrzewa:)

Offline

 

#4 2010-12-23 00:11:43

x50sr

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Zarejestrowany: 2010-09-08
Posty: 497
Punktów :   
Silnik :: BVR
Moc [KM] :: do pomiaru
Rok :: 2005-silnik

Re: klima w mrozie bedzie działać?

klima się włączy jest to 100 % pewne gdyż ja odpalam gdy mi parują szyby niezalerznie od temperatury

Offline

 

#5 2010-12-23 18:03:07

 kazik2006

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2010-09-13
Posty: 11
Punktów :   
Silnik :: 1.9 SDI
Moc [KM] :: 68
Rok :: 1998
Imię :: osiołek:)

Re: klima w mrozie bedzie działać?

klima jest w kwietniu po serwisie. niektórzy mówią ze nie załączy jak taka temperatura wiec nie wiem. okaze sie wiosna jak rzyjdzie odwilż i czy załączy

Offline

 

#6 2011-02-03 09:39:20

 Damian

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Call me!
Skąd: Grudziądz
Zarejestrowany: 2011-01-31
Posty: 718
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI (AXR)
Moc [KM] :: (101)74Kw
Rok :: 2004
Imię :: Damian

Re: klima w mrozie bedzie działać?

Witajcie, Nie każda klimatyzacja się włącza przy niskiej temperaturze. Na przykład w moim golfie się włacza , a w poprzednim (vw vento) się nie właczała. A tak poważnie ,to pytałem gościa ,który nabija ,jest różnie ,zależy od marki. jeszcze jedno ,jak działa to powinno się włączać nawet na 5 minut. Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Damian (2011-02-03 09:46:54)

Offline

 

#7 2011-03-18 22:26:31

 kazik2006

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2010-09-13
Posty: 11
Punktów :   
Silnik :: 1.9 SDI
Moc [KM] :: 68
Rok :: 1998
Imię :: osiołek:)

Re: klima w mrozie bedzie działać?

klima zadziałała jak sprawdzałem a temperatura była około 8-10stopni wiec chyba wszystko ok jest. nie działa jak jest niska temperatura. ale dzieki

Offline

 

#8 2011-03-19 08:48:05

 hyper74

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: ŁÓDŹ [ELxxxxx]
Zarejestrowany: 2010-03-19
Posty: 605
Punktów :   15 
Silnik :: 1.9TDI AXR i 1,8T APU
Moc [KM] :: 101Km i 125 Km
Rok :: 2003 i 1999
Imię :: Krzychu

Re: klima w mrozie bedzie działać?

Powinno śmigać   co ma  temperatura  na zewnątrz  do ręcznej klimatyzacji... to nie  climatronik który ustawia jakąś tam  niższą tęperature o ileś tam  mniej niż na  zewnątrz... ręczna to odzielne użądzenie i jak  ją  włączasz to ma  działać... to tak jak byś nie mógł włączyć  świateł mijania bo  jest za jasno  na zewnątrz. Tak myślę ...


Nie jeździj szybciej.... niż twój anioł stróż potrafi latać....
http://img593.imageshack.us/img593/8923/looksirdubs.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Offline

 

#9 2011-03-19 17:51:35

grzelonek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2011-03-18
Posty: 1
Punktów :   

Re: klima w mrozie bedzie działać?

klima działa dopiero powyżej 5st.C tak miałem trójce i zawsze się sprawdzało i tak samo jest w skodzie oktavi przy ręcznej klimie.

Offline

 

#10 2011-03-19 19:44:55

 hyper74

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: ŁÓDŹ [ELxxxxx]
Zarejestrowany: 2010-03-19
Posty: 605
Punktów :   15 
Silnik :: 1.9TDI AXR i 1,8T APU
Moc [KM] :: 101Km i 125 Km
Rok :: 2003 i 1999
Imię :: Krzychu

Re: klima w mrozie bedzie działać?

Niezgodzę się gdyż też używam zimnego nawiewu na szyby. Jak wracam z treningu to jak tylko wsiadam do auta  to zaraz  zaparowane szyby są.... po włączeniu zimnego nawiewu klimy zaraz  zaparowanie schodzi... Nawet w mrozy jak w aucie  nagrzeje i  jeżdzę  w samym polarze to przed zaparkowaniem na parkingu  zapodaje  zimny nawiew na  max i schładzam w  kabinie .... po to żebym  rano nie skrobał od środka.... Klima ręczna to nie CLIMATRONIC  naszpikowany czujnikami ciepła i ograniczający mi jaką tęperature mogę uzyskać.... chcę zimno to mam zimno.... nawet zimą


Nie jeździj szybciej.... niż twój anioł stróż potrafi latać....
http://img593.imageshack.us/img593/8923/looksirdubs.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Offline

 

#11 2011-03-20 14:09:13

 Damian

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Call me!
Skąd: Grudziądz
Zarejestrowany: 2011-01-31
Posty: 718
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI (AXR)
Moc [KM] :: (101)74Kw
Rok :: 2004
Imię :: Damian

Re: klima w mrozie bedzie działać?

niektóre sprężarki mają czujnik temperatury ,i poniżej około 5 stopni nie da się jej włączyć

Offline

 

#12 2011-03-20 15:33:07

 hyper74

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: ŁÓDŹ [ELxxxxx]
Zarejestrowany: 2010-03-19
Posty: 605
Punktów :   15 
Silnik :: 1.9TDI AXR i 1,8T APU
Moc [KM] :: 101Km i 125 Km
Rok :: 2003 i 1999
Imię :: Krzychu

Re: klima w mrozie bedzie działać?

Ale u nas w AXR na szczęście nie ma 


Nie jeździj szybciej.... niż twój anioł stróż potrafi latać....
http://img593.imageshack.us/img593/8923/looksirdubs.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Offline

 

#13 2011-04-14 17:43:50

 bajczy

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: Wa-wa, Radymno
Zarejestrowany: 2011-04-10
Posty: 47
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI
Moc [KM] :: 90
Rok :: 1999

Re: klima w mrozie bedzie działać?

Panowie powiedzcie mi zatem co z moim climatronik. temperatura 12 C na zewnatrz. Próbuje na auto jak i na manual zimny nawiew oraz ciepły i nic sie nie dzieje. Poprostu nie dmucha...

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Wicie kwatery ukryta sobieszewo busy Amsterdam klej lakma Podnośnik koszowy w Poznaniu