Ogłoszenie

#1 2013-08-21 21:59:41

 mesiu20

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: wielkopolska
Zarejestrowany: 2013-08-21
Posty: 292
Punktów :   
Silnik :: 1.6 16V
Moc [KM] :: 105
Rok :: 15.11.2002 r
Imię :: andrzej

Czy to FIS CZY MFA

WITAM. kupilem golfika 4 z 2002 1.6 105 km . i nie wiem jak wejsc w komputer.czytalem ze robi sie to na przyciskach na koncu wycieraczek jednak u mnie ich nie ma . Wiec teoretycznie nie mam komputera jednak zegary mam takie ze na goze pokazuja ktore dzwi otwarte i inne mam taki ten zegar jak tu na zdjeciu http://i43.tinypic.com/mufn79.jpg tylko ze ten dol jest wgl wylaczony tylko na gorze pokazuje... idzie jakos to wlaczyc? no bez przesady zeby w 2002 roku tego nie bylo jak climatronik jest.. prosze o pomoc (tym co pisze sie nie sugerujcie ja nie pisalem tego mi ta gora pokazuje a dol nic czarno)

Offline

 

#2 2013-08-21 22:17:07

 LutteQ

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2012-02-15
Posty: 91
Punktów :   
Silnik :: 1,9
Moc [KM] :: 90
Rok :: 1998
Imię :: Łukasz

Re: Czy to FIS CZY MFA

Cześć, wgl co to są za zegary????  ktos je chyba zmienił, one nie maja Komputera. Do komputera potrzebna jest taka manetka http://img08.tablica.pl/images_tablicap … ryczny.jpg

Offline

 

#3 2013-08-21 22:22:20

 mesiu20

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: wielkopolska
Zarejestrowany: 2013-08-21
Posty: 292
Punktów :   
Silnik :: 1.6 16V
Moc [KM] :: 105
Rok :: 15.11.2002 r
Imię :: andrzej

Re: Czy to FIS CZY MFA

siema. wszystko napisalem no nie mam tych kontrolek niestety.... czyli nie mam komputera?

Offline

 

#4 2013-08-21 22:47:54

 lukker

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164987.gif

2470384
Skąd: Starachowice/Kielce
Zarejestrowany: 2011-08-23
Posty: 3992
Punktów :   121 
Silnik :: 1,9 TDI AHF
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Łukasz

Re: Czy to FIS CZY MFA

Jak kolega wyżej zauważył to nie są zegary z golfa. Z golfa wyglądają tak http://allegro.pl/licznik-zegary-vw-gol … 73920.html
Nie mam pojęcia z czego te zegary są, ale nie dziwne że część opcji wogóle nie działa. Jak z boku manetki nie ma przycisków, znaczy że nie ma sterowania komputerem.

Offline

 

#5 2013-08-21 22:57:36

 maniek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Zarejestrowany: 2011-07-01
Posty: 2958
Punktów :   137 
Silnik :: mk4 1.9TDI AHF/mk5 1.9TDI BKC
Moc [KM] :: mk4 110 KM / mk5 PLUS 105 KM
Rok :: mk4 1999 / mk5 PLUS 2005
Imię :: Mariusz

Re: Czy to FIS CZY MFA

LICZNIK JEST Z GOLFA V, 1/2 FIS JAK NAJBARDZIEJ POKAZUJE ON SPALANIE ITP. ALE W MKV....
to co zakreśliłeś na czerwono - kontrolki po przekręceniu stacyjki się zapalają,później gasną...

Offline

 

#6 2013-08-21 23:03:32

 lukker

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164987.gif

2470384
Skąd: Starachowice/Kielce
Zarejestrowany: 2011-08-23
Posty: 3992
Punktów :   121 
Silnik :: 1,9 TDI AHF
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Łukasz

Re: Czy to FIS CZY MFA

Dzięki że wyjaśniłeś Mariusz zagadkę pochodzenia zegarów
Teraz pytanie czy autor tematu wstawił poprawne foto, czy jednak posiada u siebie licznik z V, co wydaje mi się prawie niemożliwe , ponieważ chyba inne protokoły komunikacji są i by się nic nie zgrało...

Offline

 

#7 2013-08-21 23:08:29

 maniek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Zarejestrowany: 2011-07-01
Posty: 2958
Punktów :   137 
Silnik :: mk4 1.9TDI AHF/mk5 1.9TDI BKC
Moc [KM] :: mk4 110 KM / mk5 PLUS 105 KM
Rok :: mk4 1999 / mk5 PLUS 2005
Imię :: Mariusz

Re: Czy to FIS CZY MFA

szlak wie co natworzone,owe zegary posiadają VW GOLF V,PLUS,TURAN ...

Offline

 

#8 2013-08-21 23:26:35

 mesiu20

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: wielkopolska
Zarejestrowany: 2013-08-21
Posty: 292
Punktów :   
Silnik :: 1.6 16V
Moc [KM] :: 105
Rok :: 15.11.2002 r
Imię :: andrzej

Re: Czy to FIS CZY MFA

macie racje mam takie zegary http://allegro.pl/licznik-zegary-vw-gol … 3920.html. chcailem tylko zilustrowac. czyli nie mam kumputera? to po co takie wole miejsce na dole wysiwetlacza.. nie ma opcji zeby zobaczyc spalanie itp?

Offline

 

#9 2013-08-21 23:31:59

 maniek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Zarejestrowany: 2011-07-01
Posty: 2958
Punktów :   137 
Silnik :: mk4 1.9TDI AHF/mk5 1.9TDI BKC
Moc [KM] :: mk4 110 KM / mk5 PLUS 105 KM
Rok :: mk4 1999 / mk5 PLUS 2005
Imię :: Mariusz

Re: Czy to FIS CZY MFA

popraw link na te  zegary...

Offline

 

#10 2013-08-21 23:54:31

 mesiu20

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: wielkopolska
Zarejestrowany: 2013-08-21
Posty: 292
Punktów :   
Silnik :: 1.6 16V
Moc [KM] :: 105
Rok :: 15.11.2002 r
Imię :: andrzej

Re: Czy to FIS CZY MFA

http://allegro.pl/licznik-zegary-vw-gol … 73920.html. takie mam

Ostatnio edytowany przez mesiu20 (2013-08-21 23:54:56)

Offline

 

#11 2013-08-22 00:03:39

 maniek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Zarejestrowany: 2011-07-01
Posty: 2958
Punktów :   137 
Silnik :: mk4 1.9TDI AHF/mk5 1.9TDI BKC
Moc [KM] :: mk4 110 KM / mk5 PLUS 105 KM
Rok :: mk4 1999 / mk5 PLUS 2005
Imię :: Mariusz

Re: Czy to FIS CZY MFA

to czyli zegary mają 1/2 FIS,manetkę masz taką co zapodał ci LutteQ-Łukasz...

Offline

 

#12 2013-08-23 16:53:18

 LutteQ

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2012-02-15
Posty: 91
Punktów :   
Silnik :: 1,9
Moc [KM] :: 90
Rok :: 1998
Imię :: Łukasz

Re: Czy to FIS CZY MFA

mesiu20 napisał:

macie racje mam takie zegary http://allegro.pl/licznik-zegary-vw-gol … 3920.html. chcailem tylko zilustrowac. czyli nie mam kumputera? to po co takie wole miejsce na dole wysiwetlacza.. nie ma opcji zeby zobaczyc spalanie itp?

Trochę zakręciłeś z tym ilustrowaniem liczników. Każdy licznik wygląda tak samo tyle ze róznia sie komputerem MFA(Wyświetlacz w obrotomierzu), 1/2 Fis(Połowa środkowego wyświetlacza jest wykorzystana na komputer) lub pełny FIS (Cały wyswietlacz słuzy jako komputer). Zdarzały się tez opcje bez żadnej z wyżej wymienionych funkcji i wtedy środkowe pole jest zaślepione . Skoro nie masz manetki z przyciskami to powinienes mieć takie zegary.
http://allegro.pl/licznik-vw-golf-iv-4- … 12916.html

Ostatnio edytowany przez LutteQ (2013-08-23 20:55:59)

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
psychoterapia Piła metki komplet ręczników na prezent pokoje w Białogórze materace janpol