Ogłoszenie

UWAGA !!! W najbliższym czasie nastąpi zmiana banera na forum, jeśli chcesz by między innymi Twój golf IV znalazł się na banerze zapraszam do nadsyłania zdjęć na adres e-mail : golf4klubpolska@op.pl

#1 2011-02-10 23:39:55

PoloYin

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2011-01-30
Posty: 7
Punktów :   

Wymiana baterii i kodowanie kluczyka

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem forum, nie jeden temat widziałem o kodowaniu kluczyka (jeden w stacyjce + drugi w drzwiach). Mój problem jest taki że posiadam tylko jeden kluczyk w którym chciałbym wymienić baterię (Golf 4 1,9TDi, drugi kluczyk przepadł). Jaki jest sposób na jego zakodowanie? Czy może koniecznie potrzebuje kabel do pc + program?

Inne pytanko brzmi, czy jest jakaś możliwość by sparować ten jeden kluczyk tak by ten drugi (którego de facto nie ma) usunąć z 'systemu'?

I następne pytanie, jeżeli chciałbym sobie dorobić kluczyk... co należy zrobić?

Dzięki za pomoc
Pozdr.

Offline

 

#2 2011-02-11 06:51:03

 piotr

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164890.gif

Zarejestrowany: 2008-12-08
Posty: 1079
Punktów :   26 
Imię :: Piotr
WWW

Re: Wymiana baterii i kodowanie kluczyka

A czy bateria ktora masz w pilocie calkiem padla..?? bo jesli nie to jesli kupisz nowa i wymiana nie zajmie ci  wiecej niz 5 min to nie musisz kodowac od nowa pilota, a czemu chcesz go uwunac z systemu..?? a gdy chcesz dorobic klucz top musisz kupic klucz VW ( czysty) z taka sama iloscia HZ jak masz ten aktualny klucz a nastepnie dorobic grot

Offline

 

#3 2011-02-11 09:09:43

PoloYin

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2011-01-30
Posty: 7
Punktów :   

Re: Wymiana baterii i kodowanie kluczyka

Kluczyk jeszcze działa - ale nie znamy dnia i godziny. Dlatego instrukcja jak się 'to' robi by się przydała :-).
Co do usuwania kluczyka - jak pisałem, przepadł... a nie chciał bym by ktoś jeździł z moim kluczykiem po mieście i klikał w każdego VW ;-).

I właśnie, co do dorobienia grotu. Rozumiem że jeżeli bateria w tym jednym kluczyka padnie, lub dorobię TYLKO grot (jako zapas). To przy pomocy samego grota samochodu nie da się odpalić (z powodu immo)?

Dzięki za pomoc.
Pozdr.

Offline

 

#4 2011-08-21 09:39:02

 greg

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

3777887
Skąd: Skarżysko-Kamienna
Zarejestrowany: 2011-08-21
Posty: 8
Punktów :   
Silnik :: AKQ
Moc [KM] :: 75
Rok :: 1998

Re: Wymiana baterii i kodowanie kluczyka

Widzę że macie 2 problemy.
1. problem - pilot i bateria. Jeśli nie macie kabelka VAG i laptopa musicie użyć 2 kluczyków - po wymianie baterii wkładacie jeden kluczyk do stacyjki i włączacie zapłon , natomiast drugim po wyjściu z auta zamykacie mechanicznie zamek drzwi kierowcy a następnie kilkakrotnie naciskacie przycisk zamykania - następnie otwieracie drzwi , wyjmujecie kluczyk ze stacyjki i sprawdzacie czy działa pilot - powinien już ponownie się przyuczyć.
2. problem to wymiana kluczyka, obudowy - w takim przypadku bez kabla VAG + laptopa i pinu immo nic nie zdziałacie. Pin immo można wyciągnąć zwykłym programem vageepromer + do tego kable od viakena vag kkl po rs232 (kabel + puszka+ kabel).

Offline

 

#5 2012-02-12 13:08:48

peter393

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2011-12-09
Posty: 76
Punktów :   
Silnik :: 16 SR
Moc [KM] :: 101
Rok :: 1999
Imię :: Piotr

Re: Wymiana baterii i kodowanie kluczyka

Po wymianie baterii w pilocie nie otworzysz auta.Musisz recznie otworzyc i zamknac i po sprawie sam sie zakoduje

Offline

 

#6 2012-02-12 21:24:23

alfik

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2011-09-21
Posty: 11
Punktów :   
Silnik :: atd
Moc [KM] :: 101
Rok :: 2002

Re: Wymiana baterii i kodowanie kluczyka

ja wymienialem baterie w pilocie i jesli to sie zrobi szybko ( kilkanascie sekund ) to kluczyk sie nie rozkoduje Ja zmienialem kilka razy i ciagle dziala ( bez ponownego kodowana)

Offline

 

#7 2015-05-29 18:07:06

 tomek1802

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2013-09-19
Posty: 58
Punktów :   
Silnik :: 1.6 SR AKL
Moc [KM] :: 100
Rok :: 1998

Re: Wymiana baterii i kodowanie kluczyka

Sorry za odkopanie tematu ale i u mnie powoli szykuje się wymiana baterii w pilocie, czasami i trzeba ze 2 minuty postać i poklikać bo nie chce otworzyć. Jak szybko trzeba wymienić tą baterię żeby nic się nie rozkodowało? U mnie zamek w lewych, prawych jak i klapie bagażnika jest zastany i nie idzie go obrócić ani w lewo ani w prawo. Wcześniej od pasażera jakoś działał ale teraz nic. Działa tylko otwieranie i zamykanie na pilota 

Offline

 

#8 2015-05-29 19:40:52

 Xaime91

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961065.gif

Skąd: Wrocław
Zarejestrowany: 2013-09-09
Posty: 1695
Punktów :   50 
Silnik :: 1.9 TDI ALH
Moc [KM] :: 90
Rok :: 1999/2000
Imię :: Jakub

Re: Wymiana baterii i kodowanie kluczyka

Nie wiem ile ale zrob to najszybciej hehe


1.9 TDI - 90 KM - ALH POWER !!
"KAŻDY CHŁOPOK Z POLSKIEJ WSI JEŹDZI GOLFEM W TDI"
JEŚLI W JAKIKOLWIEK SPOSÓB POMOGŁEM DAJ >>> +

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
internet koszarawa