Ogłoszenie


#1 2011-03-08 15:39:48

tomo9911

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164816.gif

Zarejestrowany: 2011-03-05
Posty: 38
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 90 KM
Rok :: 1998
Imię :: Tomek

Nie wchodzi na obroty ? Pomocy!

Witam mam golfa 4 1.9tdi 90km, mam problem podczas odpalania, gdy zapale silnik to nie chce wejśc na obroty powyżej tysiąca.. czasem jeszcze zaczyna migać kontrolka taka szpiralka bodajże od świec żarowych, Jednak gdy silnik pochodzi z 5 min, wtedy normalnie działa. byłem u mechanika i on sam nie wie o co chodzi podpiął go pod komputer i wyskoczył taki bład P1562, to coś o regulacji paliwa czy wtrysku nie wiem dokładnie.. I nie mam pojęcia o co chodzi? Mechanik podejżewa pompe paliwa. tylko nie wiem czy ma racje, gdyż to sie robi tylko wtedy gdy sie go zapala po dłuższym czasie.  ale gdy wejdzie na obroty to już chodzi normalnie.. Miał ktoś taki problem wie ktoś o co chodzi? Z góry dzięki za pomoc.

Offline

 

#2 2011-03-08 15:50:35

 Damian

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1321220954.gif

Call me!
Skąd: Grudziądz
Zarejestrowany: 2011-01-31
Posty: 742
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI (AXR)
Moc [KM] :: (101)74Kw
Rok :: 2004
Imię :: Damian

Re: Nie wchodzi na obroty ? Pomocy!

P1562 ( Blad nastawnika N146 ).
Możesz mieć problem z pompą wtryskową, ale na początek zmien filtr paliwa i najlepiej zlej całe paliwo z baku i oczywiście wyczyść bak
potem zobaczymy ,co dalej
powodzenia

Offline

 

#3 2011-03-08 16:27:25

tomo9911

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164816.gif

Zarejestrowany: 2011-03-05
Posty: 38
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 90 KM
Rok :: 1998
Imię :: Tomek

Re: Nie wchodzi na obroty ? Pomocy!

No filtr paliwa wymieniony nówka sztuka już siedzi. a jak najlepiej ten bak przeczyścić ?

Offline

 

#4 2011-03-08 16:36:30

 Damian

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1321220954.gif

Call me!
Skąd: Grudziądz
Zarejestrowany: 2011-01-31
Posty: 742
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI (AXR)
Moc [KM] :: (101)74Kw
Rok :: 2004
Imię :: Damian

Re: Nie wchodzi na obroty ? Pomocy!

najlepiej cały zdjąć , wypłukać i gotowe.
A gdzie kolega tankuje ?

Offline

 

#5 2011-03-08 16:44:11

tomo9911

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164816.gif

Zarejestrowany: 2011-03-05
Posty: 38
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 90 KM
Rok :: 1998
Imię :: Tomek

Re: Nie wchodzi na obroty ? Pomocy!

Dopiero go mam pare dni więc jeszcze go nie tankowałem bo miał pół zbiornika paliwa jeszcze w komisie jak go kupywałem
Chociaż nie wiem czy to jest od zbiornika przyczyna, bo jak dmuchałem powietrzem w rurką tą co idzie z zbiornika do filtra paliwa to słychać było bąbelki w zbiorniku.. Czyli paliwo ze zbiornika dostaje bez problemu.. problem pewnie się zaczyna dalej i nie wiadomo o co chodzi.. to jest najśmieszniejsze ;d

Ostatnio edytowany przez tomo9911 (2011-03-08 16:46:17)

Offline

 

#6 2011-03-08 18:42:21

 Damian

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1321220954.gif

Call me!
Skąd: Grudziądz
Zarejestrowany: 2011-01-31
Posty: 742
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI (AXR)
Moc [KM] :: (101)74Kw
Rok :: 2004
Imię :: Damian

Re: Nie wchodzi na obroty ? Pomocy!

Jak kijowe paliwo, to jest między innymi taka przyczyna.
Ja raczej obstawiam pompę wtryskową, ale zanim coś w tym temacie będziesz robił ,to wyczyść zbiornik !.
Kolega kiedyś czyścił zbiornik i było w nim pół wiadra "galaretki".
Najlepiej będzie jak któryś z kolegów z forum się wypowie, będzie może więcej info. na ten temat, poczekaj trochę !

Offline

 

#7 2011-03-09 12:38:49

tf

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164816.gif

Zarejestrowany: 2011-01-20
Posty: 98
Punktów :   

Re: Nie wchodzi na obroty ? Pomocy!

Ja w swoim 110 km silnik AHF miałem odwrotne reakcje. Jak zapalałem auto to wchodził na obroty 1,1 tys. a skazówka się wachała góra dół. Jak wtedy od razu jechałem to mi nim szarpało. Potem czekałem aby z 5 minut pochodził po odpaleniu, spadało do 0,95 tys. i wtedy dopiero jechałem. Kolega mi mówil, że to takie sanie sie włącza jak silnik jest zimny i potrzebuje więcej paliwa i wtedy wchodzi na obroty ponad 1 tys.. Jak tydzień temu zmieniłem filtry oleju paliwa powietrza to przestał wchodzic na obroty  ponad 1 tys. A kontrolka swiec włacza sie tylko na po przekręceniu kluczyka w stacyjce, jak juz zgasnie i odpale to już więcej nie mróga.

Offline

 

#8 2011-03-27 17:41:37

tomo9911

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164816.gif

Zarejestrowany: 2011-03-05
Posty: 38
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 90 KM
Rok :: 1998
Imię :: Tomek

Re: Nie wchodzi na obroty ? Pomocy!

Mechanik podpiął mi go pod komputer skasował błedy już po raz 3. no i jak do tej powy wszystko dobrze.. już 3 tydzień jeżdzę i nie było kłopoty z wchodzeniem na obroty.. no zobaczymy czy błąd nie wróci.

Offline

 

#9 2011-03-28 20:41:10

x50sr

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1321220954.gif

Zarejestrowany: 2010-09-08
Posty: 508
Punktów :   
Silnik :: BVR
Moc [KM] :: do pomiaru
Rok :: 2005-silnik

Re: Nie wchodzi na obroty ? Pomocy!

tf napisał:

Ja w swoim 110 km silnik AHF miałem odwrotne reakcje. Jak zapalałem auto to wchodził na obroty 1,1 tys. a skazówka się wachała góra dół. Jak wtedy od razu jechałem to mi nim szarpało. Potem czekałem aby z 5 minut pochodził po odpaleniu, spadało do 0,95 tys. i wtedy dopiero jechałem. Kolega mi mówil, że to takie sanie sie włącza jak silnik jest zimny i potrzebuje więcej paliwa i wtedy wchodzi na obroty ponad 1 tys.. Jak tydzień temu zmieniłem filtry oleju paliwa powietrza to przestał wchodzic na obroty  ponad 1 tys. A kontrolka swiec włacza sie tylko na po przekręceniu kluczyka w stacyjce, jak juz zgasnie i odpale to już więcej nie mróga.

w dieslu nie ma ssania ;D

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB 1.2.23
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora