Golf 4 Klub Polska

Golf 4 Klub Polska

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie


#1 2013-09-30 21:18:27

Adrian2402

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

3739983
Zarejestrowany: 2012-04-10
Posty: 301
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 131
Rok :: 2002

Licznik immo3

mam pytanie. chcialem zakupic licznik se z pelnym fisem. aktualnie mam licznik immo3 z mfa. czy beda jaieskomplikacje z podlaczeniem?

dzieki z gory

Offline

 

#2 2013-09-30 21:28:36

 lukker

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164987.gif

2470384
Skąd: Starachowice/Kielce
Zarejestrowany: 2011-08-23
Posty: 3992
Punktów :   121 
Silnik :: 1,9 TDI AHF
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Łukasz

Re: Licznik immo3

Nie powinno nic wadzić.

Offline

 

#3 2013-09-30 21:34:38

 mateusz3566

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

13898912
Skąd: Płońsk
Zarejestrowany: 2011-11-13
Posty: 2025
Punktów :   30 
Silnik :: 1.9 TDI ALH
Moc [KM] :: 90
Rok :: 2001
Imię :: Mateusz

Re: Licznik immo3

żebyś nie miał problemów z montażem to najlepiej, jak liczniki by były tej samej firmy co masz zamontowany teraz.

Offline

 

#4 2013-10-01 19:35:03

Adrian2402

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

3739983
Zarejestrowany: 2012-04-10
Posty: 301
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 131
Rok :: 2002

Re: Licznik immo3

dzieki za info!

Offline

 

#5 2013-10-01 20:23:22

 kowal9194

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: okolice Inowrocławia
Zarejestrowany: 2013-06-21
Posty: 460
Punktów :   
Silnik :: 1.9TDI AXR
Moc [KM] :: 176kM 397Nm jest 192kM 417Nm:D
Rok :: 99

Re: Licznik immo3

A mam pytanie jesli mam licznik z immo2 a chce miec full fisa z immo3 co wtedy?

Offline

 

#6 2013-10-01 20:32:41

 lukker

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164987.gif

2470384
Skąd: Starachowice/Kielce
Zarejestrowany: 2011-08-23
Posty: 3992
Punktów :   121 
Silnik :: 1,9 TDI AHF
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Łukasz

Re: Licznik immo3

A z którego orku masz auto ?

Offline

 

#7 2013-10-01 20:45:20

 kowal9194

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: okolice Inowrocławia
Zarejestrowany: 2013-06-21
Posty: 460
Punktów :   
Silnik :: 1.9TDI AXR
Moc [KM] :: 176kM 397Nm jest 192kM 417Nm:D
Rok :: 99

Re: Licznik immo3

99 model 2000

Offline

 

#8 2013-10-01 21:08:36

 mateusz3566

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

13898912
Skąd: Płońsk
Zarejestrowany: 2011-11-13
Posty: 2025
Punktów :   30 
Silnik :: 1.9 TDI ALH
Moc [KM] :: 90
Rok :: 2001
Imię :: Mateusz

Re: Licznik immo3

masz licznik z immo2 i 1/2 fis do tego ?

Offline

 

#9 2013-10-01 21:10:54

 lukker

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164987.gif

2470384
Skąd: Starachowice/Kielce
Zarejestrowany: 2011-08-23
Posty: 3992
Punktów :   121 
Silnik :: 1,9 TDI AHF
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Łukasz

Re: Licznik immo3

Jeśli twoje auto posiada CAN to nie ma problemu z podmianą licznika.

Offline

 

#10 2013-10-01 21:16:32

 kowal9194

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: okolice Inowrocławia
Zarejestrowany: 2013-06-21
Posty: 460
Punktów :   
Silnik :: 1.9TDI AXR
Moc [KM] :: 176kM 397Nm jest 192kM 417Nm:D
Rok :: 99

Re: Licznik immo3

tak mam 1/2 fisa i immo 2 tak mi mechanik przynajmniej powiedzial a co to te CAN?

Offline

 

#11 2013-10-01 21:24:49

 lukker

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164987.gif

2470384
Skąd: Starachowice/Kielce
Zarejestrowany: 2011-08-23
Posty: 3992
Punktów :   121 
Silnik :: 1,9 TDI AHF
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Łukasz

Re: Licznik immo3

Protokół wymiany informacji w aucie. Skoro masz teraz 1/2 fis to nie będzie przeszkód w montażu pełnego fisa.

Offline

 

#12 2013-10-01 21:29:16

 mateusz3566

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

13898912
Skąd: Płońsk
Zarejestrowany: 2011-11-13
Posty: 2025
Punktów :   30 
Silnik :: 1.9 TDI ALH
Moc [KM] :: 90
Rok :: 2001
Imię :: Mateusz

Re: Licznik immo3

Szeregowa magistrala komunikacyjna, łącząca różne sterowniki auta i różne inne pierdołki

Offline

 

#13 2013-10-03 13:24:30

Adrian2402

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

3739983
Zarejestrowany: 2012-04-10
Posty: 301
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 131
Rok :: 2002

Re: Licznik immo3

licznik zamontowany. ma moze ktos jakis opis jak klucyk zaprogramowac na immobilizera?probowalem vag tacho ale mi cos nie wychodzi.

dzieki z gory

Offline

 

#14 2013-10-03 16:46:52

 lukker

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164987.gif

2470384
Skąd: Starachowice/Kielce
Zarejestrowany: 2011-08-23
Posty: 3992
Punktów :   121 
Silnik :: 1,9 TDI AHF
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Łukasz

Re: Licznik immo3

Poczytaj, tu dotyczy paska ale u nas pewnie podobnie http://forum.vw-passat.pl/threads/20782 … w-kluczyku

Masz pin do zegarów czy nie?

Offline

 

#15 2013-10-03 17:14:01

Adrian2402

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

3739983
Zarejestrowany: 2012-04-10
Posty: 301
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 131
Rok :: 2002

Re: Licznik immo3

lukker napisał:

Poczytaj, tu dotyczy paska ale u nas pewnie podobnie http://forum.vw-passat.pl/threads/20782 … w-kluczyku

Masz pin do zegarów czy nie?

Dzieki. Pin odczytalem vag tacho

Offline

 

#16 2013-10-03 18:04:14

 lukker

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164987.gif

2470384
Skąd: Starachowice/Kielce
Zarejestrowany: 2011-08-23
Posty: 3992
Punktów :   121 
Silnik :: 1,9 TDI AHF
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Łukasz

Re: Licznik immo3

To teraz zwykłym Vagiem dasz radę zakodować.

Offline

 

#17 2013-10-03 21:31:12

Adrian2402

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

3739983
Zarejestrowany: 2012-04-10
Posty: 301
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 131
Rok :: 2002

Re: Licznik immo3

lukker napisał:

To teraz zwykłym Vagiem dasz radę zakodować.

Wlasnie mam problem bo nie umie sie wbic na kanaly.  Ma ktos jakos doparzadku wersje vaga? Mam 311 i mi wyskakuje ze ta wersja tych kanalow nie obejmuje

Offline

 

#18 2013-10-03 21:35:20

Adrian2402

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

3739983
Zarejestrowany: 2012-04-10
Posty: 301
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 131
Rok :: 2002

Re: Licznik immo3

Adrian2402 napisał:

lukker napisał:

To teraz zwykłym Vagiem dasz radę zakodować.

Wlasnie mam problem bo nie umie sie wbic na kanaly.  Ma ktos jakos doparzadku wersje vaga? Mam 311 i mi wyskakuje ze ta wersja tych kanalow nie obejmuje

Ach i podlaczylem licznik i manetka mi nie dziala na przezucanie opcji w fisie oraz jak wlacze tempomat to kontrolka sie nie swieci i wyskakuja mi nonstop bledy ze mam wody dolac do spryskow, hamulce sprawdzic itd.

Offline

 

#19 2013-10-03 22:06:11

 lukker

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164987.gif

2470384
Skąd: Starachowice/Kielce
Zarejestrowany: 2011-08-23
Posty: 3992
Punktów :   121 
Silnik :: 1,9 TDI AHF
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Łukasz

Re: Licznik immo3

Manetka na 100% sprawna?
Co do komunikatów to kwestia zakodowania licznika pod dane auto.
Tempomat był aktywowany Vagiem?
Co do braku możliwości wejścia w kanały, poczytaj na tym forum passka, gdzieś tam chyba widziałem info że tą wersją Vaga nie można.

Offline

 

#20 2013-10-04 11:26:50

 mateusz3566

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

13898912
Skąd: Płońsk
Zarejestrowany: 2011-11-13
Posty: 2025
Punktów :   30 
Silnik :: 1.9 TDI ALH
Moc [KM] :: 90
Rok :: 2001
Imię :: Mateusz

Re: Licznik immo3

A założyłeś licznik tej samej firmy czy też innej ?

Offline

 

#21 2013-10-04 11:34:55

Adrian2402

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

3739983
Zarejestrowany: 2012-04-10
Posty: 301
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 131
Rok :: 2002

Re: Licznik immo3

mateusz3566 napisał:

A założyłeś licznik tej samej firmy czy też innej ?

obydwa liczniki VDO

Offline

 

#22 2013-10-04 11:48:13

 mateusz3566

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

13898912
Skąd: Płońsk
Zarejestrowany: 2011-11-13
Posty: 2025
Punktów :   30 
Silnik :: 1.9 TDI ALH
Moc [KM] :: 90
Rok :: 2001
Imię :: Mateusz

Re: Licznik immo3

spróbuj tym programem Vageeprome.

Offline

 

#23 2013-10-04 13:54:07

Adrian2402

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

3739983
Zarejestrowany: 2012-04-10
Posty: 301
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 131
Rok :: 2002

Re: Licznik immo3

dalej kapa, jak podlacze sie vagiem pod licnik tomi nie przyjmuje kodu i wyskakuje w liczniku pod przebiegiem fail
ma ktos jakis pomysl?

dzieki

Offline

 

#24 2013-10-04 14:04:15

 mateusz3566

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

13898912
Skąd: Płońsk
Zarejestrowany: 2011-11-13
Posty: 2025
Punktów :   30 
Silnik :: 1.9 TDI ALH
Moc [KM] :: 90
Rok :: 2001
Imię :: Mateusz

Re: Licznik immo3

a jak podłączałeś licznik to podałeś prawidłowy przebieg ? Licznik też mógł sie przywiesić odłącz na chwile aku albo licznik.

Offline

 

#25 2013-10-04 14:17:38

Adrian2402

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

3739983
Zarejestrowany: 2012-04-10
Posty: 301
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 131
Rok :: 2002

Re: Licznik immo3

tak ustawilem prawidlowy przbieg,nie wiem dalej co dzialac, pod vag tacho tez nie idzie sie podlaczyc

Offline

 

#26 2013-10-04 15:54:41

 mateusz3566

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

13898912
Skąd: Płońsk
Zarejestrowany: 2011-11-13
Posty: 2025
Punktów :   30 
Silnik :: 1.9 TDI ALH
Moc [KM] :: 90
Rok :: 2001
Imię :: Mateusz

Re: Licznik immo3

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=394423 może to coś Ci pomoże. A odłączałeś licznik na chwile?

Offline

 

#27 2013-10-04 21:32:29

Adrian2402

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

3739983
Zarejestrowany: 2012-04-10
Posty: 301
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 131
Rok :: 2002

Re: Licznik immo3

dobra wszystko chodzi tylko teraz jeszcze kluczyk zapisac. bledy byly bo softcoding byl zle ustawiony.wszystkie opcje byly zdeaktywowane. teraz mm taki problem:

http://imageshack.us/a/img853/6157/ftwr.jpg

http://imageshack.us/a/img46/2745/d4dg.jpg

http://imageshack.us/a/img841/3630/o8cr.jpg

Offline

 

#28 2013-10-05 18:30:18

 mateusz3566

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

13898912
Skąd: Płońsk
Zarejestrowany: 2011-11-13
Posty: 2025
Punktów :   30 
Silnik :: 1.9 TDI ALH
Moc [KM] :: 90
Rok :: 2001
Imię :: Mateusz

Re: Licznik immo3

zmień na chwile ostatnią cyfrę pinu na inną, a potem zmienisz. Tylko jeden kluczyk kodujesz ?

Offline

 

#29 2013-10-05 20:26:20

Adrian2402

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

3739983
Zarejestrowany: 2012-04-10
Posty: 301
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 131
Rok :: 2002

Re: Licznik immo3

Ok sterownik byl zablokowany na 12 min. Tak narazie jeden bo mam tylko jedna nowa pestke do kluczyka. Dzisiaj odblokowalem commanderem
Immo zeby szlo jezdzic

Offline

 

#30 2013-10-10 20:50:49

Adrian2402

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

3739983
Zarejestrowany: 2012-04-10
Posty: 301
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 131
Rok :: 2002

Re: Licznik immo3

po problemie, okazalo sie ze "pestki" nie trzeba bylo wymieniac w kluczu. zaprogramowany licznik i kluczyk. robota 5 min

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
czyszczenie kanalizacji Szczecin odchudzanie poznań okulary na rower Prawnik Poznań deviousangels.co.uk