Golf 4 Klub Polska

Golf 4 Klub Polska

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie


#1 2014-01-08 20:06:26

 thekamil85

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2013-12-14
Posty: 23
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Kamil

kolodwumasowe

ile kilometrow przejezdzi sie na wymienionym sprawnym dwumasie ?

Offline

 

#2 2014-01-08 20:26:10

 kamil20392

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: Małopolska
Zarejestrowany: 2011-09-18
Posty: 842
Punktów :   19 
Silnik :: TDI
Moc [KM] :: 110+
Rok :: 1998
Imię :: Kamil

Re: kolodwumasowe

Nie da się tego określić, gdyż zależy to nie tylko od samej dwumasy, ale przede wszystkim od stylu jazdy i charakteru pokonywanych tras.

Offline

 

#3 2014-01-08 20:33:26

 lukker

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164987.gif

2470384
Skąd: Starachowice/Kielce
Zarejestrowany: 2011-08-23
Posty: 3992
Punktów :   121 
Silnik :: 1,9 TDI AHF
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Łukasz

Re: kolodwumasowe

Myślę że koło 180 tys zazwyczaj

Offline

 

#4 2014-01-08 23:10:41

 Eizon

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Skąd: Grodzisk Mazowiecki
Zarejestrowany: 2013-03-03
Posty: 3380
Punktów :   87 
Silnik :: 1.9 TDi Handmade
Moc [KM] :: 410km 700 Nm
Rok :: 1987
Imię :: Synek
WWW

Re: kolodwumasowe

Powinno 100 tyś wytrzymać.


300km jest w zasięgu każdego TDI.
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kół. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Chcesz być w czołówce pisz na PW. >>>Mazowieckie<<<

http://www.facebook.com/SynekTune/

Offline

 

#5 2014-01-09 22:09:14

 thekamil85

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2013-12-14
Posty: 23
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Kamil

Re: kolodwumasowe

dzieki

Offline

 

#6 2014-01-13 19:02:54

Marcin RZ

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2013-11-18
Posty: 101
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI 130 ASZ
Moc [KM] :: 130(chip 170)
Rok :: 2002
Imię :: Marcin

Re: kolodwumasowe

Mam pytanko-czy ktoś zmieniał dwumas(kompletny)firmy LUK w ASZ lub ARL i może coś powiedzieć jak się sprawuje?Oryginalnie mam pewnie Sachsa no ale sporo droższy od Luka a jutro mam wymiane.

Offline

 

#7 2014-01-13 19:23:58

 maniek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Zarejestrowany: 2011-07-01
Posty: 2952
Punktów :   137 
Silnik :: mk4 1.9TDI AHF/mk5 1.9TDI BKC
Moc [KM] :: mk4 110 KM / mk5 PLUS 105 KM
Rok :: mk4 1999 / mk5 PLUS 2005
Imię :: Mariusz

Re: kolodwumasowe

Fabrycznie montowano i LUK i SACHS zależy jaka fabryka nadążała z dostawą gdyż cała grupa VAG ma bądź miała podpisane umowę z tymi dwoma firmami (co róż się zmienia).Jedni będą chwalić a drudzy narzekać sam wiesz nikomu jeszcze się nie dogodziło.Wynikało to z wady fabrycznej którą można reklamować.Ja osobiście też wymieniałem w mk5 był SACHS a kupiłem LUK od znajomego z demontażu,"cechę" nabitą miał  AG VW czyli orgi. śmigam i nie narzekam.Prawda jedna jak założysz nowy bądź o bardzo małym przebiegu zestaw to będziesz zadowolony....

Offline

 

#8 2014-01-13 19:40:50

 Eizon

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Skąd: Grodzisk Mazowiecki
Zarejestrowany: 2013-03-03
Posty: 3380
Punktów :   87 
Silnik :: 1.9 TDi Handmade
Moc [KM] :: 410km 700 Nm
Rok :: 1987
Imię :: Synek
WWW

Re: kolodwumasowe

Ta takie zestawy do mk5 po 1000km mam po 1000zł VW AG..

ALe do MK4 nie ma takich i luk najlepiej wychodzi...


300km jest w zasięgu każdego TDI.
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kół. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Chcesz być w czołówce pisz na PW. >>>Mazowieckie<<<

http://www.facebook.com/SynekTune/

Offline

 

#9 2014-01-13 20:02:41

Marcin RZ

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2013-11-18
Posty: 101
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI 130 ASZ
Moc [KM] :: 130(chip 170)
Rok :: 2002
Imię :: Marcin

Re: kolodwumasowe

Mam już zestaw Luka nowy(sprzęgło Luk,dwumas Luk tylko docisk z łożyskiem INA)wszystko pod ASZ,tylko w częściach tzn.trzeba poskręcać a myślałem że to już będzie w całości.

Offline

 

#10 2014-01-13 20:10:21

 Eizon

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Skąd: Grodzisk Mazowiecki
Zarejestrowany: 2013-03-03
Posty: 3380
Punktów :   87 
Silnik :: 1.9 TDi Handmade
Moc [KM] :: 410km 700 Nm
Rok :: 1987
Imię :: Synek
WWW

Re: kolodwumasowe

Przecież i tak to będziesz rozbierał lub mechanik więc nie rozumiem...


300km jest w zasięgu każdego TDI.
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kół. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Chcesz być w czołówce pisz na PW. >>>Mazowieckie<<<

http://www.facebook.com/SynekTune/

Offline

 

#11 2014-01-13 20:44:38

 maniek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Zarejestrowany: 2011-07-01
Posty: 2952
Punktów :   137 
Silnik :: mk4 1.9TDI AHF/mk5 1.9TDI BKC
Moc [KM] :: mk4 110 KM / mk5 PLUS 105 KM
Rok :: mk4 1999 / mk5 PLUS 2005
Imię :: Mariusz

Re: kolodwumasowe

Marcin RZ napisał:

Mam już zestaw Luka nowy(sprzęgło Luk,dwumas Luk tylko docisk z łożyskiem INA)wszystko pod ASZ,tylko w częściach tzn.trzeba poskręcać a myślałem że to już będzie w całości.

wszystko jest ok. cały zestaw "składowy" co opisałeś nie jest jako jedna całość  tylko w "elementach"montowany w określonej odpowiednio  kolejności...

Offline

 

#12 2014-01-19 08:13:16

Marcin RZ

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2013-11-18
Posty: 101
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI 130 ASZ
Moc [KM] :: 130(chip 170)
Rok :: 2002
Imię :: Marcin

Re: kolodwumasowe

Jestem po wymianie kompletnego dwumasa czyli :koło dwumasowe,sprzęgło,docisk sprzęgła,łożysko oporowe i nowe śruby ale nie obyło się bez fajerwerków Cały kąplet miałem luka który po vinie ,,pasował''do ASZ i ARL.No właśnie po zrzuceniu skrzyni ukazał się oryginalny SACHS i już przeczuwałem problemy.Okazało się że po przyłożeniu obok siebie Luka i starego Sachsa na płaskiej powierzchni różnica w wysokości to 4mm oczywiście luk niższy ale to nie wszystko.Sachs okazał się masywniejszy a Luk lżejszy i tandetniej wykonany, co na pewno miało by wpływ na wcześniejsze zużycie.Ktoś zapyta co te 4mm różnicy może spowodować...a więc może bo na ,,zębach''rozrusznika ten dwumas Luka nie zazębiał by się w całości a co to może spowodować wolałem nie testować.Także szybka zwrotka Luka,dopłata 300zł do kompletnego Sachsa i montaż.Tu także mieliśmy niespodziankę mianowicie łożysko oporowe z kompletu miało ze dwa milimetry luzu w miejscu jego dokręcania a że jego obudowa jest z plastiku to dokręcenie mocniejsze  by go pourywało.Oryginalne stare miało obudowe aluminiową i takie też musiałem dokupić w ASO,bo we wszystkich sklepach były tylko te plastikowe-jaja nie z tej ziemi panowie:DAle teraz nie to auto,sprzęgiełko jak masełko,zero drgań i dziwnych stuków.Także polecam do tego silnika ASZ tylko Sachsa poza tym Luka robią już w...Chinach to mi powiedział bez ściemy  gość z ASO VW.

Offline

 

#13 2014-01-19 08:56:56

 maniek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Zarejestrowany: 2011-07-01
Posty: 2952
Punktów :   137 
Silnik :: mk4 1.9TDI AHF/mk5 1.9TDI BKC
Moc [KM] :: mk4 110 KM / mk5 PLUS 105 KM
Rok :: mk4 1999 / mk5 PLUS 2005
Imię :: Mariusz

Re: kolodwumasowe

tak na marginesie "czego już w chinach nie robią" WSZYSTKO !!!

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
czyszczenie kanalizacji Szczecin odchudzanie poznań okulary na rower Prawnik Poznań deviousangels.co.uk